שיווק דיגיטלי בזמן הקורונה
נגיף הקורונה הוכיח לנו מהו כח הסתגלות בעסקים. התפשטותו בכל העולם והנסיון לחבק את המצב החדש הביאו למרכז הבמה את הצורך בשיווק הדיגיטלי ללא פשרות. החל מחודש מרץ 2020 ועד היום עסקים, חברות וארגונים נחשפו לתהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית, יצרו סביבות עבודה חדשות והקימו פלטפורמות ייעודיות התומכות בלקוחות, בספקים ובעובדים. הבאסה… שהרבה מהם ביצעו את המעבר לעולם המקוון מתוך הכרח ולא מתוך רצון, ללא תכנון מראש והבנה עמוקה מה נכון ומה לא ויש אף כאלו שעדיין לא הגיעו לזה.

העולם החדש – המקוון שינה לנו את אורח החיים ואין לנו דרך לעקוף את זה. התנהגות הצרכנים החדשה דורשת כלים אחרים, ואיתה השקיפות ברשת והתחרות העצומה. זוהי תקופה מאתגרת מאוד ויחד עם זאת מרעננת. קחו אוויר.
עולם סובב מסכים
המעבר לעבודה מהבית, לשיחות הזום, למכירות המקוונות, לשירות הלקוחות הדיגיטלי חוסך זמן ואם מתרגמים את זה נכון, במבט לאחור עולה השאלה "איך לא עשינו את זה עד היום"? בדק הבית, בחינת המשאבים, המוצרים ו/או השירותים מפנים אצבע גם לבחינת התוכנית השיווקית. איזה ערוץ מניב תוצאות ומי פחות, אילו קהלים חדשים הצטרפו למערכה ואיך משיגים אותם, איך הופכים את גולשי הספות ללקוחות פוטנציאליים ומגבירים את השיח סביב המותג, מי מהמשפיענים הוא באמת כזה ומי מתחזה, איפה אפשר למזער את הטון ואיפה שווה להגביר…וכמובן איך מעבירים לגולשים ויברציות טובות!
נהיה פה צפוף ומדבק
הקורונה עצרה את העולם וההשפעה באה לידי ביטוי בעוצמות הרשת. צמצום פסי רוחב ואיטיות בגלישה, עומס וצפיפות, הצפת נושאים חברתיים ופוליטיים וזירה אחת רועשת וגועשת, מתובלת במלא זמן אוויר פנוי, טרולים, פרסונות פיקטיביות ומתחזים. מצב אידיאלי עבור הקודקודים שמנהלים את הכל מלמעלה, הממתק הכי טעים, החלום הרטוב. מליוני דגים שוחים בכיוונים שונים, מצע מעולה לפרסומות שהן מציעות. הרבה ג'אנק, וזה רע.
פרדוקס הבדידות
הגלישה ברשת מחברת אותנו בדרכים מדהימות לאינסוף אנשים, מידע וקהילות, אבל במקביל מגבירה את תחושת הבדידות. למען האמת, האינטראקציה עם הטכנולוגיה יצקה ועדיין יוצרת חווית בדידות באופן שאי אפשר להכחיש. בימים אלו לא תמצאו הרבה תמונות מנקרות עיניים, אבל כן תמצאו רצף של מקרי התחזות, שיימינג ופדופיליה. שמישהו יעשה פה סדר.

אז מה עושים עם כל הטוב הזה?
מתוך הידיעה שצריך פה איזשהו תקציב, כמה דברים: נתחיל מעסקים שיש להם מה למכור: חנות דיגיטלית היא מאסט, תוסיפו לזה חנות בפייסבוק ובאינסטגרם (כן סוף סוף יש חנויות באינסטגרם לעסקים בישראל), פיתוח מערך משפיענים או קהילות מתאימות, שיווק באמצעות ניידים, דואר אלקטרוני (ניוזלטר) וכמובן תקציב פרסום.
עסקים שמבוססים על B2B, צריכים לפתח תשתית תמיכה מקוונת יציבה, וובינרים, סרטוני וידאו, שיווק בניוזלטר ותוכן מעניין, לפעול בזירה עסקית ולאתר הזדמנויות. מוסדות לימודיים חייבים לבנות סביבת לימודים מקוונת ותמיכה פרונטלית במידת הצורך.
אלו שלא יכולים להמציא תקציב חדש, צריכים לאתר שיתופי פעולה מעולים ולהתמקד בתוכן, איתור קהילות ואתרים שיכולים להציע את מה שיש להם למכור בעלות יחסית נמוכה.
בגדול… הגדילו את הקהלים שלכם (לא לשכוח רלוונטיות), הציגו מודעות פרסום עם מסרים ברורים וגבו אותם בפוסטים אורגניים, השקיעו בלקוחות הקיימים (תיבת זהב זו היא החשובה ביותר), ובדקו את יעילות הערוצים כל הזמן.
סיכום...
כשמגיע גל, כדאי להוריד את הראש מתחת לפני המים, כשיש סופה מומלץ להיות שיח ולא עץ. ימים לא פשוטים, אבל מאירים, יש פה הזדמנות לעשות שינוי. לכו על זה באומץ ובחכמה. יש להסתגל עד כמה שניתן למצב החדש שהגענו אליו, לפעול במלוא המרץ כדי לא לאבד את מה שכבר עמלנו עליו, ולקוות לעלות חזרה על המסלול המוכר.
צריכים העמקה? בואו לקורס שיווק דיגיטלי מזורז