גיוס דיגיטלי בשנת 2020 - חלק א'
גיוס במדיה חברתית חלחל לעולם ב -10 השנים האחרונות והביא איתו צבע וצורה שונים ממה שהיה מקובל עד כה. גם אתרי הדרושים חוו טרנספורמציה והחלו לאסוף משרות מהמדיה החברתית, ואיתם ציידי הכשרונות.
שוק העבודה השתנה: יותר כשרונות, יותר אפשרויות, יותר שקיפות. הדרך לפנות אל מועמדים עלתה שלב: תקשורת אינטימית ונטולת עיכובים מתובלת בהפצה אורגנית, שיח, ואימות מידע. דורשי העבודה התאימו עצמם גם כן: יותר פתיחות, יותר במה, יותר נטוורקינג. הם רוצים יותר, לומדים יותר ו"לא רואים בעיניים". ריבוי המסרים, פיתוח הקשרים והרצון להיות משהו אחר הוא טבעי בזירה החברתית.

שנת 2020 בעולם הגיוס, היא שנה שבה עומדים לרשותו של המגייס הרבה מאוד כלי עבודה, וכל מה שעליו לעשות הוא לכוון את המשרה לרשתות בהם נמצא העובד הפוטנציאלי ובעיקר ללמוד מיהו, אילו תחומים מעניינים אותו, באילו קבוצות הוא נמצא, ואיזה מסר ידבר אליו.
לרתום את ההון האנושי בארגון לטובת הגיוס
רוצים לגייס עובדים טובים? שתפו את העובדים בפעילות החברתית. הגדלת החשיפה ברשתות החברתיות בעזרת עובדי החברה יוצרת חשיפה חיובית על הארגון. אותם חברים של העובדים, נחשפים לחברה ויכולים לתרום גם להפצת המידע.
הפצה אורגנית של עובדי החברה היא ההפצה האולטמטיבית בגלל מספר סיבות: צפה בפרופילים פרטיים וזוכה לחשיפה גדולה יותר מאשר בדפי אוהדים בפייסבוק, חינמית וברב המקרים מלווה במילים טובות, ובהירתמות גבוהה לגלגל אותה ליותר אנשים.
חברות וארגונים חייבים לתעדף את המשימה הזו, שכן היא תורמת בספר מישורים: החל מגיוס עובדים, גיוס לקוחות, הגדלת חשיפה ועד יצירת תדמית חיובית ושיפור האמון. שיתוף תוכן של עובדים יוצר אותנטיות, וזו מטרה לא פחות חשובה כשיש עומס של משרות, מתחרים ומידע. הגיע הזמן להוביל מנהיגות מחשבתית בארגון ולעודד את העובדים לשתף פעולה במשימה הכל כך פשוטה: הפצת תוכן החברה ברשתות החברתיות. (להדרכת דיגיטל לארגונים הקליקו)
גיוס בראיה עליונה
הגיוס השתנה באופן דרסטי. הכלים משתכללים ואיתם האסטרטגיות החדשות שדופקות על הדלת. עסקים, חברות וארגונים מחפשים את שחקני הנשמה, את כשרונות העל, את אלו שחלמו עליהם בעידן קודם. הגיוס דרך רשתות החברתיות יוצר הזדמנות לשיח אישי, דיסקרטי, מלמד. נוצר פתח למשא ומתן, מתקדם, מה שלא היה ניתן לעשות עד היום עם שום ערוץ גיוס אחר. אלטרנטיבת הצפייה במועמד מבחוץ בצורה כזו פתוחה לא היתה קיימת עד עידן הרשתות החברתיות.
תהליך הגיוס של היום מצריך אסטרטגיה מפותחת שיודעת לדבר עם כלים טכנולוגיים לטובת סדר, קיצור תהליכים והשגת יעדים (כלים משולבי בינה מלאכותית ולא רק). כמנהלי הגיוס אתם חייבים לנצל את כל המשאבים הוירטואליים העומדים לפניכם, כולל שימוש יומי ברשתות חברתיות כדי למצוא מועמדים ראויים ומקצועיים.
גיוס חברתי אל מול מסורתי
ההתרחקות מאסטרטגיות גיוס מסורתיות די ברורה וכן, יש כאן עניין של עלויות. העלות למגייס עבור פרסום מודעה, הבלטה, קידום היא לא בהכרח משתלמת כאשר מעבר לכביש מחכות לו במות חברתיות אותנטיות. פרסום מודעת דרושים ברשת חברתית כלשהי (פרופיל, קבוצה, דף) יכולה להגיע לעובדים יציבים ומקצועיים שלא חשבו על אלטרנטיבה תעסוקתית אחרת. באתר דרושים רגיל, לרב ימצא קהל שמעוניין למצוא משרה חדשה. יכולים להיות גם כאלו שעוקבים ונמצאים עם היד על הדופק, אבל הדרך להגיע אליהם באמצעות הרשתות החברתיות היא קלה ודיסקרטית.
לא חייבים לפנות למודעה ולהעביר קורות חיים, אפשר לאתר עובדי חברה קרובים, לבדוק, לקרוא, לבקר בדף שלהם ורק אז לפנות.
רוצים להזמין הדרכה גיוס בלינקדאין או בפייסבוק?

גיוס דיגיטלי בשנת 2020 - חלק ב'
אילו רשתות חברתיות פעילות בתחום הגיוס, מה הן מציעות, מה תפקידו של המגייס, איך מועמדים צריכים להכין עצמם. על אפשרויות לפרסום משרות, השקיפות והאסטרטגיה הדרושה.

לינקדאין למנהלים, אין מנוס ב- 2020
לא מעט בכירים בחברות ובארגונים בישראל עדיין לא התרגלו לרשת החברתית לינקדאין. כידוע, כל מנהל ומנהיג בעידן של היום זקוק ליכולות הנהגה חברתיות המושפעות בין היתר מפעילות סושיאלית.

שאלות ותשובות על הקשר בין גיוס & שיווק
לינקדאין פותחת צוהר רחב לאלו שרוצים להכיר טוב יותר את התעשיה, חושפת מובילי דעה וחדשות בזמן אמת, מעניקה הזדמנויות בלתי מוגבלות למחפשי עבודה, מהווה קרקע פוריה למיתוג הגדלת התנועה, פרסום ומכירות.