מומחית לשיווק דיגיטלי ומנטורית לעסקים, מובילת קורס שיווק דיגיטלי, מרצה ללינקדאין, פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, פינטרסט, גיוס עובדים, קידום אתרים, יוטיוב ועוד. 052-6351675.
שימור עובדים מתייחס לאסטרטגיות ולטקטיקות בהן הארגון משתמש כדי לשמור על עובדיו ולהפחית את התחלופה. שיעורי שימור גבוהים יכולים להועיל לחברה במספר דרכים, כולל עלויות גיוס נמוכות יותר, פיתוח מקצועי, מורל עובדים גבוה יותר ועקביות תפעולית משופרת.
1. עריכת סקרי עובדים שוטפים:
בקשו באופן קבוע משוב מהעובדים על שביעות הרצון שלהם בעבודה, סביבת העבודה וכל האתגרים העומדים בפניהם. תוכלו לקבל תובנות חשובות לגבי בעיות פוטנציאליות לפני שהן מסלימות ומובילות לעזיבה.
2. פיצויים והטבות: ערכו מחקר שוק כדי להבטיח שחבילות התגמול שלכם תחרותיות. בנוסף למשכורות, שקלו הטבות אחרות כמו שירותי בריאות, תוכניות פרישה ויוזמות איזון בין עבודה לחיים, כגון שעות עבודה גמישות.
3. ספקו הזדמנויות לפיתוח מקצועי
עובדים נוטים להישאר בסביבות עבודה שתומכות בפיתוח מקצועי. תוכניות הכשרה, חונכות ומסלולי קריירה מוגדרים יכולים להפחית את שיעורי התחלופה.
4. הכרה בהישגים:
הכרה קבועה בהישגים ובהשקעה מצד העובדים מגבירים משמעותית את מורל העובדים. הכרה ציבורית, בונוסים, מחוות, וכל דבר שיוביל לתחושת הערכה.
5. טפחו סביבת עבודה מכילה:
קדמו גיוון והכלה כדי לגרום לעובדים שונים להרגיש רצויים ומוערכים. תרבות מכילה יכולה לשפר את מעורבות העובדים ומחויבותם לחברה.
6. תקשרו ביעילות:
תקשורת פתוחה ושקופה בין ההנהלה לעובדים יכולה לתרום בבניית אמון. עדכונים קבועים, פגישות צוות אחד על אחד, מפגשי מחלקה, יכולים לטפח תחושת שייכות וקהילה.
7. תמיכה באיזון בין עבודה לחיים:
כוח העבודה המודרני מעריך איזון בין עבודה לחיים. סידורי עבודה גמישים, אפשרויות עבודה מרחוק ותמיכה בבריאות הנפש יכולים לתרום לרווחתו הכללית של העובד ולשביעות רצונו בעבודה.
8. קבלת החלטות בשיתוף העובדים:
עובדים שמרגישים שיש להם קול ויכולת השפעה בעבודה שלהם, מגבירים את המעורבות באופן טבעי. שלבו את העובדים בהחלטות המשפיעות על עבודתם ועל החברה כולה.
9. השקיעו בחווית מועמד + עובד
מנהלי משאבי אנוש או מנהלי גיוס שמשקיעים עוד בשלבי הראיונות ובקליטת העובדים, מצליחים לשמר את העובדים יותר מאשר אלו שלא מתעקשים על חווית מועמד ועובד טובים.
10. ערכו ראיונות יציאה:
כאשר עובדים עוזבים, הקפידו לבצע ראיונות יציאה כדי להבין את הסיבות לעזיבה. מידע זה יכול לספק תובנות חשובות לשיפור אסטרטגיית שימור.
אסטרטגיות שימור עובדים יכולות להשתנות מחברה לחברה, ומושפעות מגורמים כמו תעשייה, גודל חברה ותרבות ארגונית.
לדוגמה, סטארטאפ טכנולוגי עשוי להעדיף סידורי עבודה גמישים ופיתוח מקצועי של העובדים, בעוד שחברת ייצור גדולה יכולה להתמקד בביטחון תעסוקתי לטווח ארוך ובחבילות תגמול. רמת ההשקעה בתכניות הדרכה ופיתוח יכולות גם כן להשתנות בהתאם לצרכים ולמטרות הספציפיות של הארגון. יתרה מכך, החשיבות המיוחסת לאיזון בין עבודה לחיים עשויה להיות שונה, כאשר חברות מסוימות מציעות מדיניות חופשת הורות נדיבה, בעוד שאחרות עשויות שלא. בסופו של דבר, כל ארגון מתאים את האסטרטגיות לשימור העובדים כך שיתאימו ליעדים העסקיים, הדמוגרפיה של כוח העבודה והדרישות התפעוליות שלו.