10 טיפים לשיווק תוכן ברשתות חברתיות
אני נודדת לי ברשת שכולם מדברים עליה – Facebook ועדיין רואה עשרות דפים עסקיים לא מתוחזקים, מתים, מלאי רוחות רפאים. אותם דפים שאמורים להיות כרטיס הביקור ברשת החברתית החמה ביותר בישראל, לא שווה כלום.
אותו מוות מרחיק אוהדים, מרחיק רצון לשיתופי פעולה, מרחיק לקוחות. אז מה יכול להחיות את אותו דף עסקי שנגמרו לו המילים והצבע שלו דהה? תוכן! תוכן! תוכן! לפניכם 10 טיפים לשיווק תוכן ברשתות חברתיות:

1. איכות התוכן וחיי הדף העסקי
שמעתם כבר שהתוכן הוא המלך נכון? על זה לא מתפשרים. אם אתם כבר מעלים תוכן חשבו מה המסר שהוא מעביר, למי הוא תורם, מה הוא תורם, האם הוא מקורי, איזה ערך מוסף הוא מביא לדף העסקי בפייסבוק.
על אחת כמה וכמה שקיימת ירידה קבועה לחשיפת הפוסטים, ובטח בדפים שלא מתוחזקים. מה שגם, כאשר משתמש מגיע אל הדף העסקי בפייסבוק ולא רואה חיים, הוא לא חוזר יותר.
2. תמונות ווידאו - מקוריים
אנחנו רודפים אחרי גירויים, צמאים לצבעים, לוידאו, לתמונות. הבעיה היא לייצר את התוכן הויזואלי. ישנם עסקים שאין להם תמונות, לא היה להם צורך קודם לכן ועכשיו שהם גרים ברשתות החברתיות הם נתקלים במחסור ומשיגים את התמונות מבנקים שונים לטובת ההמחשה. אותה תמונה לעיתים לא נראית אמיתית ואפילו מככבת בעוד דפים. אוהדים כבר הבינו שאותה תמונה עם בחורה בלונדינית עם שיער ארוך, היא דוגמנית ולא לקוחה אמיתית. השקיעו מאמץ בצילום תמונות, יצירת סרטונים, אין יותר טוב מתוכן מקורי.
3. מוניטין שלילי - תוכן לא חיובי
מתרגשים מתגובה שלילית בדף וממהרים למחוק אותה? טעות חמורה. האם אתם מכירים עסק שכל הלקוחות שלו (100%) מרוצים? תזכרו, לבמה העסקית הזו יש עוד שימושים, אחד מהם הוא שירות לקוחות. ניהול דפים עסקיים בפייסבוק לעסקים היא אופציה טובה לשיפור רמת השירות. כן, דווקא בבמה הגדולה הזו אתם יכולים לשפר את השירות, לזכות בשימור לקוחות ולגייס לקוחות חדשים.

4. זיהוי והקשבה
למה הכוונה לזהות ולהקשיב לאוהדים שמבקרים בדף העסקי? לדעת אותם. מיהם, בני כמה, מאיפה הגיעו, איפה הם גרים, מה תחומי העניין, אילו תכנים הכי עניינו אותם בדף העסקי, על מה הם הגיבו, האם הם קיבלו מענה לתגובה שהם כתבו, תוך כמה זמן השבתם להודעה שלהם… כשגולש כתוב לכם ביקורת והוא לא זוכה למענה אתם בבעיה. התייחסות של כמה דקות יכולה למנוע מצב לא רצוי.
עוד דבר, יכול להיות שיש קהל חדש שטרם הגעתם אליו שנמצא בקבוצה מסוימת. היו פעילים, נסו לקרוא אותם, מה רלוונטי עבורם, אילו פתרון אתם יכולים לספק להם.
5. מסדר נוכחות במדיה החברתית
האם אתם נמצאים על המפה החברתית? באיזה ווליום? מה המיקום לעומת המתחרים? באילו עוד במות חברתיות אפשר למצוא אתכם? האם התוכן זהה בכל הערוצים החברתיים או שאתם מגוונים? כפי שאתם מבינים, חשוב להגדיל את הנוכחות בעוד רשתות חברתיות, (אלו שהקהל הפוטנציאלי קיים). אם אתם מככבים רק בפייסבוק, השיווק החברתי לוקה בחסר.
6. מובילי דעה חברתיים
מובילי דעה, כך קוראים להם בשפה המקצועית – משפיענים. אותם אנשים יכולים לתת לכם במה בפרופיל החברתי ו/או בבלוג, באתר. שימו לב שאין מתנות חינם ועל כל הטבה יש להוציא חשבונית, גם אם נראה לכם שכולם עושים את זה, הימנעו.
שימו לב שאתם מובילים, לא מובילים את כולם. מכיוון שהמשפיענים ברשתות החברתיות הפכו להיות מצרך חשוב, הימנעו ממלכודות. אולי הם משווקים גם את המתחרים, נאמנים להם יותר, מקבלים יותרהטבות? עד כמה התוכן הוא אמיתי, כמה באמת הדעה שלהם היא אובייקטיבית ולא מרוחה.

7. שיתופי פעולה חברתיים
המדיה החברתית היא במה לשיתוף, ולכן שיתופי פעולה עם עסקים אחרים יכולים להגדיל את החשיפה והנוכחות החברתית. חשבו עם אילו עסקים אתם משתפים פעולה כיום, בלי קשר לזירה החברתית והאם אתם יכולים להעתיק את ההצלחה לרשת. שיתופי פעולה יכולים להניב פירות כשמדובר בשיווק בפייסבוק, אינסטגרם ועוד ערוצים, נסו לזהות את המקצועות המשלימים, את העסקים שמציעים מוצרים מאותה המשפחה. לא תאמינו באיזו קלות אתם יכולים להשיג אוהדים חדשים ולמתג עצמכם לקהל שלא הייתם יכולים להגיע אליו בכזו מהירות וקלות.
8. תוכן שהעובדים מייצרים
צוות החברה יכולים לייצר גם כן תוכן, כל עוד הנחיתם אותם מה מותר ומה אסור במדיה החברתית. אלו יכולים להיות סימוני צ'ק אין, תמונות בהן יופיע תיוג של החברה, הפניות לדף, שיתופים, תגובות, ראיונות על מוצרים, סיפורים אישיים ועוד. עם זאת אתם לא יכולים להכריח אותם ליצור עבורכם את התוכן, אלא אם ניהול הערוצים החברתיים הוא חלק מהתפקיד בחברה.
9. תוכן שהגולשים מייצרים
הזירה הדיגטלית נותנת לנו הזדמנות לקבל מהלקוחות שלנו תוכן. תחשבו על תכשיט שמכרתם והתמונות שהלקוחות יכולים להעלות בדף העסקי ולהציג תמונה אותנטית ש"מוכרת" לא פחות. בקשו מהם לשלוח אליכם תמונות עם המוצרים שהם רכשו, כך תוכלו להשיג תוכן שלא נוצר על ידכם, שונה ותורם.
10. הכניסה והיציאה מהניתוח
אחרי שהשקעתם, כתבתם, צילמתם, העליתם לדף, הגיע הרגע לבדוק את הפעילות במערכת הנתונים של פייסבוק, תוכלו למצוא שם משוב על הפוסטים שכתבתם. כמה נחשפו, כמה שיתפו, כמה הגיבו. כל אילו יכולים להכין אתכם לתוכנית התוכן הבאה. האם פינת ההשראה באמת עוררה אותם או שנרדמה, האם 3 פוסטים של מכירה בשבוע עושים את העבודה או להיפך? כל הניתוחים האלו יכולים רק להטיב עם הדף, התייחסו למידע בצורה הגיונית.
חושבים על לימודי מדיה חברתית?
מאמרים נוספים על שיווק במדיה החברתית

תתכוננו! רעידת אדמה באינסטגרם: טיפים לשיווק 2016
על עדכון האלגוריתם החדש בציר הזמן של אינסטגרם, פיצ'רים עדכניים למשתמשים בגירסת ה WEB, הגדלת זמן תצוגת סרטונים ו-10 טיפים לשיווק באינסטגרם שחייבים לשנן.

איך ליצור אסטרטגיה דיגיטלית חזותית ב 2016?
התקשורת החזותית הפכה להיות אבן היסוד במדיה החברתית. תמונות מייצגות את 'האני הפנימי' של אנשים, חברות ותאגידים. היכולת ליצור ולהוביל שיח ברשת באמצעות תוכן חזותי הפכה להיות הבסיס ליצירת אסטרטגיה דיגיטלית בארגונים ב 2016.

למה אסור לקנות לייקים לדפים עסקיים בפייסבוק?
חושבים שכמות עולה על איכות? אתם טועים! תסריט 1 הדף העסקי של החברה המתחרה מכיל 40 אלף אוהדים ולכם לעומת זאת יש 2000. אתם ממהרים לרכוש חבילת לייקים ופוגעים בדף. אם רק הייתם יודעים למה אסור קנות לייקים, הייתם משלימים עם ה 2000.