מארק צוקרברג, מנכ"ל פייסבוק ממשיך לעורר בנו השראה ומפרסם פוסט בפרופיל האישי שלו בפייסבוק החושף מיזם טכנולוגי חדשני מבית פייסבוק המבוסס על טכנולוגיה לפירוש תמונות עבור האוכלוסיה העיוורת. בפוסט, מארק מתאר את החשיבות שיש לפייסבוק להנגיש תמונות לאלו שאינם יכולים לזהות אותה וללקויי ראיה.
ב 22 לאוקטובר, פייסבוק ציינה שיש לה מעל ל 1.5 מליארד חיפושים ביום ומעל 2 טריליון הודעות באינדקס… ובכל זאת, לא לכולם היא נגישה. המיזם הכל כך חשוב בשיתוף צוות הנגישות בפייסבוק בראשות ג'ף וילנד מנסה לעשות את מה שאחרים לא הצליחו. עם כל ההתקדמות של מנוע החיפוש לתמונות של גוגל, עדיין אי אפשר לומר שזו מצליחה להנגיש אותם באופן שפייסבוק מציגים. לפי פרסומים ברשת, כיום אנשים בעלי מוגבלות ראייה אינם יכולים להבין את משמעות מליוני התמונות המתפרסמות בפייסבוק שמכילה מאגר גדול של תוכן ויזואלי. הנכונות של פייסבוק להנגיש את התוכן החזותי לכלל המשתמשים תקדם אותה לראשית הסולם על פני הרשתות החברתיות האחרות.
הנגשת תמונות בפוסטים של פייסבוק, מה מצפה לנו?
לפי הסרטון שפרסם מארק צוקרברג הרעיון הוא שפייסבוק תשמיע את תיאור התמונה, מספר התגובות וכמות הלייקים באופן אוטומטי, כך אנשים עם ליקוי ראיה שעושים שימוש בתוכנות ייחודיות עבורם, יוכלו לתאר לעצמם באמצעות הפירוש של פייסבוק את התוכן המופרסם.
על זיהוי תמונות ברחבי הרשת…
הנגשת תמונות לעיוורים – עד כה: Alternative Text
באתרי אינטרנט קיים שדה המציע הזנת טקסט חלופי –ALT או בשמו המלא Alternative Text לכל תמונה. אותו טקסט מאפשר לעיוורים להבין מה תוכן התמונה ורלוונטי גם במקרים בהם התמונה אינה זמינה. הזנת תיאורים ב ALT הפכה להיות גם רלוונטית בתהליך אופטמיזציית התוכן שמבצעים SEO לאתר.
זיהוי תמונות – Google Images
גוגל עוברת אינספור פאזות בכל הקשור למוצרים שלה. ב -5 השנים האחרונות גוגל שינתה את מנוע החיפוש לתמונות, הוסיפה והסירה פונקציות, והשינוי הבולט ביותר הוא מנוע סינון התוצאות בראשית התצוגה. באפשרויות הסינון גוגל מציגה לנו כמה אופציות לאתר תמונות וגוגל אף מאגדת אותן לפי נושאים. כפי שתוכלו לראות בצילום המסך מתוך גוגל תמונות תחת החיפוש של 'תמונות מלונדון' יש נושאים עיקריים. אותו חיפוש קטגוריאלי מקל על התמצאות בתמונות ועושה סדר לגולש. מתחת לשדה השאילתה, יש מסנן שמציע לנו את אפשרויות הסינון הבאות: גודל, צבע, סוג, זמן, זכויות יוצרים וכלים נוספים.
כשביצעתי חיפוש של סוג – פנים, קיבלתי את תוצאות שמציגות פנים של אנשים ששמם קשור למילה לונדון, לדוגמה בחלק הימני העליון מופיע ירון לונדון ועוד אחרים ששמם קשור למילה לונדון.
גם בתוך הרשת החברתית גוגל+, היא מציגה אפשרות של חיפוש אנשים לפי פנים, כל מה שעליכם לעשות, הוא ללחוץ על פנים של אדם ולחפש תמונות נוספות שלו. אופן החיפוש של תמונות לפי פנים התפתחה בעקבות יכולת התיוג שגוגל מציעה ברשת גוגל פלוס.
חיפוש תמונות בגוגל לפי תמונה קיימת
גוגל מציגה דרך מעניינת לאתר תמונות ברשת לפי תמונות קיימות. אותו חיפוש יכול להתבצע ב 2 אופנים: האחד העלאת תמונה קיימת מהמחשב, השני הזנת כתובת אינטרנט עם התמונה הדרושה לחיפוש.
הצעד החשוב ביותר עבור בעלי מוגבלויות: הנגשת אתרי אינטרנט
באתר http://www.w3.org/WAI/intro/wcag.php תוכלו לקרוא בהרחבה על תהליך הנגשת האתרים לבעלי מוגבלויות, מה נדרש ולמי. עד אמצע שנת 2016 על האתרים להיות נגישים גם לבעלי המוגבלויות. אם אתם בונים אתר אינטרנט, שימו לב לנהלים.