לינקדאין למנהלים, אין מנוס ב- 2020
לא מעט בכירים בחברות ובארגונים בישראל עדיין לא התרגלו לרשת החברתית לינקדאין. כידוע, כל מנהל ומנהיג בעידן של היום זקוק ליכולות הנהגה חברתיות המושפעות בין היתר מפעילות סושיאלית. אם בעבר גלישה ברשתות חברתיות הצביעה על בזבוז זמן, כיום היא כלי עבודה ואין מנוס מזה. ולא רק עבור מנהלים לינקדאין משחקת תפקיד חשוב, אלא גם עבור המותג והארגון אליו הם משתייכים, חיפוש וגיוס עובדים, השתייכות לקהילות, שיתופי פעולה, מיתוג, פרסום, יח"צ ומכירות.
יש חיים מעבר לקורות החיים בלינקדאין
מחפשי עבודה בלינקדאין נוטים לחשוב ששדרוג קורות החיים על ידי מומחה, הם המתכון להצלחה בלינקדאין. אבל, צריך להתייחס לעוד שדות ברשת ולאפשרויות הקיימות בה. מה שווים קורות חיים בלבד אם אף אחד לא מגיע אליהם או אם הפרופיל נראה משעמם וחסר חיות. בשנה האחרונה (2019) לינקדאין ביצעה מספר שינויים במראה הפרופיל והוסיפה די לאחרונה אימות כישורים… מתי התייחסתם שדות הנוספים המרכיבים את הפרופיל, יזמתם התקשרויות, ניסיתם להיות יצירתיים?

אופטמיזציה לפרופיל ב linkedin
הדרך לאופטימיזציה עוברת במילים. מומלץ להתאים את התוכן הטקסטואלי למילות מפתח רלוונטיות.
טיפים שיעזרו לכם לעשות את זה בקלות:
1. הגדרת תפקיד נכונה: ביצוע בדיקה של תיאור התפקיד במדויק כפי שהוא מוכר בתעשיה ונרדפות.
2. זיהוי ואיתור כישורים הדרושים לתפקיד – בחרו את הכישורים הבולטים בתחום העשיה, עם זאת קחו בחשבון שלינקדאין גלגלה פיצ'ר לאימות פנימי של הכישורים, ז"א שהיא מציעה מעין הערכה, ובמידה וצלחתם את השאלון, תוכלו להציג את שדה בפרופיל. עוד חשוב, לוותר על משפחות מילים, כמו: אסטרטגיה, אסטרטגיה עסקית, תכנון אסטרטגי וכו'.
3. שדרוג הפרופיל – אסטרטגיית תוכן, כישורים, המלצות.
הפרופיל צריך להיות קריא, ללא "הפגזה" של מילות המפתח הקשורות לתפקיד.
האם הפעילות ב- Linkedin תואמת את האינטרס שלכם?
כל פעולה שתבצעו בלינקדאין (לייקים, תגובות, פרסום פוסטים, ומאמרים, התקשרויות ועוד) יעצבו את התפיסה הציבורית שלכם כמנהלים. לא הרבה שמים לב לעובדה שהפעילות שמתבצעת בלינקדאין היא גלויה. ז"א שניתן לראות אנשים משותפים, פעילות שביצעתם, השתייכות לקבוצות, דפים שאתם עוקבים אחריהם ועוד. נסו רגע לגלוש לפרופיל בלינקדאין של חבר, ותראו שמופיעה לכם פיסת מידע שלא בטוח שהוא יודע שהיא גלויה.
כך שחשוב לשים לב לפעולות שאתם מבצעים בלינקדאין. אם הם לא תואמים את האינטרסים המקצועיים, חשבו מסלול מחדש.
מינוף תוכן אורגני ב- linkedin
פרסום תוכן בלינקדאין מתחלק ל-2 סוגים עיקריים: עדכון ומאמר. אתייחס בפסקה הזו דווקא למאמרים :
מערכת החדשות של לינקדאין – Pulse מיועדת לאלו שמעוניינים לפרסם חדשות, מאמרים, תובנות ועוד תוכן שירחיב את הפרופיל המקצועי ואת החשיפה אליו.
עד בואה של רשת התוכן בלינקדאין, היה נהוג לפרסם תוכן בבלוגים/אתרים (בעיקר פוסטים אורחים). הסיבה, הגעה לתפוצה גדולה יותר של אנשים באמצעות אתרים שונים. לינקדאין קושרת את התוכן ישירות עם הפרופיל ומספקת למשתמשים אפשרויות מיתוג אישיות, מעין בלוג/אתר פנימי בתוך הרשת. כך בעצם אותו מפרסם תוכן בלינקדאין יכול להנגיש את התוכן לאנשים רלוונטיים וממוקדים.
במקביל, לינקדאין מציגה אפשרויות חיפוש פוסטים ועם תוספת ההאשתאגס והיכולת לעקוב אחר תוכן ישירות, היא הופכת את זירת התוכן למוצלחת ויעילה.
התקשרויות יעילות
פרופיל תקין, יש. תוכן, יש. עכשיו למי מתחברים. השלב הבא להגדלת הנראות הוא להתקשר עם אנשים נכונים. מה זה נכונים? תחום עשיה משותף, תפקידים הקשורים לחיפוש עבודה למשל (מנהלת משאבי אנוש, ציידים למיניהם), ספקים, אלו הרלוונטיים לשיתופי פעולה. התקשרויות שאינן רלוונטיות ליעדים העסקיים לא תורמות ולא רווחיות. היו זהירים למי אתם מתחברים.

גיוס בכירים בלינקדאין
אפשרויות הפרסום של משרות בלינקדאין מתחלקות ל -2. האחת אורגנית: פרסום משרות בדף החברה בלינקדאין, בפרופיל האישי, בקבוצות. השניה, באמצעות מערכת הפרסום למשרות או באמצעות פוסטים ממומנים/מודעת פרסום המובילה לאתר וכו'…
לגייס בכירים דרך הלינקדאין יכולה להתקיים בתנאי שהמגייס הוא בעל רשת קשרים רחבה בתחום, פעיל ועירני, ובעל מוניטין גבוה בין היתר. לרב מנהל בכיר לא ירוץ ללינקדאין לפרסם שהוא מחפש הזדמנויות חדשות, והמגייס צריך להיות מחושב על מנת שהוא ייחשף אליו. גיוס בכירים הוא תחום סודי, דיסקרטי, ולכן כל פעילות חברתית בנושא יכולה להוביל לקשיים וללא זהירות, להוביל למצבים לא נעימים.
משרה אנונימית? לא מדויק
אחת הבעיות הצצות בתהליך הגיוס הדיגיטלי היא האנונימיות. בגדול, אין דבר כזה אנונימיות כשמדובר בשיתוף מידע ברשת.
אדם פעיל ברשת יכול בקלות לדעת אם מתכוונים להחליף אותו … וההשלכות ידועות מראש. קחו למשל אתר דרושים שממלקט משרות דרך הרשתות החברתיות, גם אם מופיע לו שהמשרה היא סודית, הוא לא באמת מבצע הבחנה לרגישות בפרסום שלה, ועלול "לגלגל" אותה ברחבי האינטרנט ולגרום לנזק מבלי להתכוון בנוסף להפצה הרגילה. אז לא בטוח שויראליות ואנונימיות ברשת ילכו יחד.
נסיים...אני לא אדם חברתי
בהדרכות לינקדאין,אני מקפידה לשאול את הבכירים איך זה שעד היום הם לא פועלים בלינקדאין הותשובה ברב המקרים זהה, "אני לא אדם חברתי, אני מעדיף לעבוד, אין לי זמן"… יכולה להבין. גם לי אין זמן להיות כל ברשתות החברתיות. אבל מצד שני המינגלינג הזה שנדמה כ"גוזל זמן", הוא חלק מהמיתוג האישי והארגוני. פעילות בלינקדאין יכולה להתגלות כבעלת ערך, מרחיבת ידע ואפשרויות. נסו ותגלו שהשד לא כזה נורא.
שנקבע לנו הדרכה על לינקדאין?

סדנת Linkedin
לינקדאין - רשת חברתית עסקית מובילה בעולם שהחליפה את התפקיד בשנים האחרונות ממגייסת משרות למשווקת רשמית. על השיווק בלינקדאין, אפשרויות הגיוס, נטוורקינג ועוד.

סדנת Instagram
אינסטגרם - רשת חברתית חסרת מעצורים, צבעונית וממגנטת. דורשת יותר תמונות וסרטונים ולא מתפשרת על האשטאגס. מעוניינים להרחיב את הידע באינסטגרם? לחצו כאן

סדנת פרסום ב Facebook
פייסבוק היא הרשת החברתית הכי פופולארית בישראל. די מנסה להיכנס לנעליה של גוגל ומציעה שלל כלים לפרסום ולשיווק עסקים ולמיתוג עצמי, במה לחדשות וקהילות